/Workshops
Workshops2023-12-22T09:37:59+00:00

WORKSHOPS

PROGRAMMA
BEELDHOUWEN IN STEEN

 

Voor gevorderden én beginners
De workshops zijn uitermate geschikt voor gevorderden, maar ook beginners komen ruimschoots aan hun trekken.

Beginners worden op weg   geholpen met inzicht in de diverse   facetten van het maken van een   stenen beeld. Dat betekent in   grote lijnen uithakken van de   beoogde vorm en door middel van   steeds fijner gereedschap   (beitels, raspen e.d.) komen tot het
uiteindelijke gewenste resultaat.   De afwerking geschiedt door raspen, veel schuren en -de kroon   op het werk- het beeld in de was zetten en uitpoetsen.
Uiteraard leert u alle bijbehorende vaardigheden van   steenbewerking.

Gevorderden daarentegen kennen veelal het klappen van de zweep en komen vaak elke week een dag beeldhouwen. Naast lekker aan je beeld werken, een dagje ontspannen hakken dus, is er volop gelegenheid te leren, elkaar te stimuleren en workshopbegeleider Anna van der Vliet advies te vragen.
De grote diversiteit aan beelden zowel van workshoppers als in de beeldentuin, levert bovendien veel inspiratie op.

Gereedschap en stenen
Gereedschap is aanwezig (er wordt géén gebruik gemaakt van elektrisch gereedschap). Ook zijn diverse steensoorten voorhanden, waarvan de prijs varieert, afhankelijk van de steensoort (vanaf € 2,50 p/kilo).

Kosten
€ 55,- per persoon per dag, inclusief het gebruik van gereedschap en koffie/thee, exclusief steen.
Bij gelijktijdige boeking van drie dagen of meer € 55,- per dag.
Een 10-dagenkaart kost € 450,- (deze kaart is persoonsgebonden en 12 maanden geldig vanaf moment van uitgifte).
Betaling door het verschuldigde bedrag vooraf te storten op NL12 INGB 0009 6868 06 t.n.v. Beeldhouwatelier Baak of contant af te rekenen op de eerste workshopdag.

Annuleren
U kunt tot 24 uur voor aanvang van de workshop kosteloos annuleren. Annuleert u binnen deze termijn dan bent u het bedrag van de workshop dag verschuldigd.

Parkeren
BELANGRIJK: Als ons eigen parkeerterrein vol is verzoeken wij u, ter voorkoming van gevaarlijke situaties op de T-splitsing direct voor onze deur, te parkeren op het parkeerterrein van het Wapen van Baak. Dat is schuin aan de overkant en het Wapen van Baak heeft hiertoe toestemming verleend.
Ook is er ruime parkeergelegenheid in de Pastoriestraat, de straat naast de kerk.

Lunch

Voor koffie en thee wordt gezorgd. Er is een mogelijkheid een lunch te bestellen bij het Wapen van Baak.
Een uitgebreide lunchkaart is in de workshop aanwezig.